Używamy cookies m.in. w celach zapewnienia maksymalnej wygody użytkowników przy korzystaniu z naszej strony (zapamiętywanie preferencji i ustawień na naszych stronach, zbieranie anonimowych danych dla celów statystycznych). Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia.

GODZINY POSIŁKÓW

 

I ŚNIADANIE:
8.45 Kotki
9.00 Sówki, Jagódki i Myszki

 

II ŚNIADANIE: 10.30

 

OBIAD:

11.45 Kotki i Jagódki
12.00 Sówki i Myszki

 

I PODWIECZOREK:
14.00 Jagódki, Myszki, Kotki, Sówki

 

II PODWIECZOREK:

16.00 Sówki, Jagódki, Myszki i Kotki

 

Posiłki odgłaszamy pod nr telefonu 664780258 codziennie do godziny 8.00

Uwaga: 2 śniadanie na które są podawane owoce - ma charakter sezonowy, zatem w danej porze roku dzieci otrzymują do spożycia te produkty, które są najsmaczniejsze i najzdrowsze, a więc latem i jesienią są to głównie owoce krajowe.
**************************

 

 

 

Poniedziałek 25.09.2017

Śniadanie: Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi, bagietka graham z masłem i miodem, herbata
z cytryną

II Śniadanie: Mandarynka

Obiad: Zupa warzywna z grysikiem, kasza jęczmienna, gulasz z mięsa wieprzowego, sałatka szwedzka, kompot

Podwieczorek: 1/2 pomarańczy

 

Wtorek 26.09.2017

Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem i dżemem truskawkowym niskosłodzonym, chleb graham z serkiem kanapkowym, kawa zbożowa

II Śniadanie: Kulinarne inspiracje

Obiad: Rosół z kaszą manną, kotlet drobiowy z ryżem, surówka z kapusty pekińskiej, kompot

Podwieczorek: Jabłko

 

Środa 27.09.2017

Śniadanie: Bułka graham z serem żółtym i suchą krakowską kminkową, pomidor, chleb żytni razowy z sałatą, herbata z cytryną

II Śniadanie: Sok owocowy

Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem, makaron świderki z masłem, cukrem i cynamonem, kompot

Podwieczorek: Jogurt naturalny z płatkami owsianymi

 

Czwartek 28.09.2017

Śniadanie: Chleb wiejski z polędwicą sopocką, chleb graham z ogórkiem zielonym i sałatą zieloną, kawa zbożowa

II Śniadanie: Banan

Obiad: Barszcz ukraiński z jajkiem, ziemniaki, kotlet mielony, sos mięsny, marchew z groszkiem, kompot

Podwieczorek: Rogal maślany z masłem

 

Piątek 29.09.2017

Śniadanie: Bułka kajzerka mieszana z masłem, pasta z twarogu i szczypiorku, chleb żytni razowy z sałatą i szynką, kakao

II Śniadanie: Marchew utarta z jabłkiem

Obiad: Rosół z makaronem, filet rybny soute sos szpinakowy, ziemniaki, kompot

Podwieczorek: Ciasto domowe, woda mineralna

 

Poniedziałek 02.10.2017

Śniadanie: zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi, bagietka mieszana z masłem, herbata z cytryną

II Śniadanie: banan

Obiad: zupa koperkowa z ziemniakami, kurczak duszony w sosie pomidorowym, ryż, marchew gotowana, kompot

Podwieczorek: ciasto domowe, woda mineralna

 

Wtorek 03.10.2017

Śniadanie: chleb wiejski z pomidorem, chleb graham z jajkiem na twardo, sałatą zieloną i polędwicą drobiową, kawa zbożowa

II Śniadanie: kulinarne inspiracje,

Obiad: zupa fasolowa z ziemniakami, makaron świderki z twarogiem i sosem truskawkowym i cynamonem, kompot

Podwieczorek: Mandarynka

 

Środa 04.10.2017

Śniadanie: chleb wiejski z masłem, pomidorem i ogórkiem, Frankfurterka, sos czosnkowy, herbata z cytryną

II Śniadanie: sok jabłkowy

Obiad: zupa pomidorowa z literkowym makaronem, gulasz wieprzowy z kaszą jęczmienną, ogórek kiszony, kompot

Podwieczorek: Marchew świeża

 

Czwartek 5.10.2017

Śniadanie: bułka kajzerka mieszana z masłem, polędwicą drobiową i sałatą zieloną, chleb graham z dżemem, kawa zbożowa

II Śniadanie: Jabłko

Obiad: krem kalafiorowy z makaronem nitki, ziemniaki, potrawka z udka z kurczaka, kompot

Podwieczorek: banan

 

Piątek 06.10.2017

Śniadanie: chleb wiejski z serem żółtym, pomidorem i zieloną cebulką, chleb żytni ziarnisty z masłem i rzodkiewką, kakao

II Śniadanie: mandarynka

Obiad: krupnik z warzywami, ryba panierowana z ziemniakami, surówka z białej kapusty, kompot

Podwieczorek: kisiel domowy owocowy, chrupki kukurydziane

 

 

Poniedziałek 09.10.2017

 

Śniadanie: Chleb wiejski, masło z serkiem wiejskim, chleb graham z masłem i ogórkiem zielonym, herbata z cytryną

II śniadanie: Koktajl owocowy

Obiad: Zupa brokułowa z makaronem świderki, ziemniaki, klopsiki drobiowe w wywarze, marchewka gotowana z groszkiem, kompot

Podwieczorek: Jabłko

 

Wtorek 10.10.2017

 

Śniadanie: Chleb masłem i szynką z indyka i ogórkiem zielonym, herbata z cytryną

II Śniadanie: Kulinarne inspiracje, kanapeczki

Obiad: Zupa grochowa z grzankami chlebowymi, placki ziemniaczane z jogurtem naturalnym, surówka z kapusty białej, kompot

Podwieczorek: Mandarynka

 

Środa 11.10.2017

 

Śniadanie: Bagietka mieszana z masłem i miodem, zupa mleczna z pł‚atkami,

II śniadanie: sok kubuś

Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem, ziemniaki, pierś z kurczaka gotowana na parze, sałatka z kapusty pekińskiej, kompot

Podwieczorek: Kisiel owocowy

 

Czwartek 12.10.2017

 

Śniadanie: Bułka kajzerka mieszana z serem żółtym, ogórkiem i zieloną sałatą, chleb żytni z pomidorem i szczypiorkiem, kakao

II Śniadanie: Banan

Obiad: Barszcz biały z jajkiem, makaron spaghetti z sosem bollonese, kompot 

Podwieczorek: Rogal maślany z masłem, woda mineralna

 

Piątek 13.10.2017

 

Śniadanie: Bułka paluch Graham z masł‚em z szynką z indyka, mleko na ciepło

II Śniadanie: Pomarańcza

Obiad: Zupa kalafiorowa z ziemniakami, kotlety ziemniaczano-brokułowe w sosie koperkowym z warzywami, kompot

Podwieczorek: Ciasto domowe

 

Poniedziałek 16.10.2017

 

Śniadanie: bułka mieszana z masłem i ogórkiem zielonym, frankfuterka, sos czosnkowy, herbata z cytryną

II Śniadanie: Jogurt naturalny

Obiad: Krem z brukselki z makaronem, ziemniaki, pierś z kurczaka gotowana na parze, surówka z białej kapusty, kompot

Podwieczorek: chrupki kukurydziane

 

Wtorek 17.10.2017

 

Śniadanie: Chleb wiejski z polędwicą drobiową, chleb graham z serkiem kanapkowym, kawa zbożowa

II Śniadanie: Kulinarne inspiracje (Muesli, jogurt naturalny)

Obiad: Zupa jarzynowa z mięsem i makaronem zacierkowym i koperkiem, kluski na parze 2 sztuki z sosem truskawkowym, kompot

Podwieczorek: budyń

 

Środa 18.10.2017

 

Śniadanie: Zupa mleczna z makaronem świderki, bułka paluch z masłem i dżemem niskosłodzonym, herbata z cytryną

II Śniadanie: Banan

Obiad: Rosół z ryżem, bitka wieprzowa, lekki sos pieczeniowy, kasza jęczmienna, kapusta czerwona z jabłkiem i rodzynkami, kompot  

Podwieczorek: woda mineralna, batonik zbożowy

 

Czwartek 19.10.2017

 

Śniadanie: Chleb żytni ze schabem i sałatą zieloną, chleb graham z serem żółtym, kawa zbożowa

II Śniadanie: Jabłko

Obiad: Barszcz ukraiński z mięsem i kapustą, naleśniki 2 sztuki z wiśniami, cukier puder, kompot

Podwieczorek: Wafle ryżowe, herbata z cytryną

 

Piątek 20.10.2017

 

Śniadanie: Chleb wiejski z filetem drobiowym i pomidorem, chleb żytni  z pastą jajeczną i szczypiorkiem, herbata z cytryną

II Śniadanie: Pomarańcza

Obiad: Krupnik z warzywami i ziemniakami, filet rybny panierowany, surówka z kiszonej kapusty, ziemniaki, kompot

Podwieczorek: Ciasto domowe, woda mineralna

 

Poniedziałek 23.10.2017

 

Śniadanie: Zupa mleczna z płatkami owsianymi, bułka grahamka, zielona sałata, szynka drobiowa, herbata z cytryną

II Śniadanie: Mandarynka

Obiad: Rosół z lanym ciastem, kotlet mielony, ziemniaki, marchew z groszkiem na gęsto, kompot

Podwieczorek: Jogurt naturalny

 

Wtorek 24.10.2017

 

Śniadanie: Chleb mieszany żytnio-pszenny z serem żółtym i sałatą zieloną, chleb graham z masłem i pomidorem, kakao

II Śniadanie: Kulinarne inspiracje (jogurt + owoce)

Obiad: Grochowa z ziemniakami, makaron rurki z sosem śmietanowym i serem, kompot

Podwieczorek: herbatniki 3 sztuki

 

Środa 25.10.2017

 

Śniadanie: Bułka kajzerka mieszana z pastą jajeczną, chleb żytni razowy z pomidorem i ogórkiem zielonym,

II Śniadanie: Jabłko

Obiad: Barszcz zabielany z ziemniakami, pierś drobiowa gotowana na parze, sos chrzanowy, ryż z kapustą pekińską, kompot  

Podwieczorek: Marchew świeża

 

Czwartek 26.10.2017

 

Śniadanie: Chleb wiejski, szynka drobiowa, chleb żytni ziarnisty z serkiem kanapkowym i zielona sałatą, herbata z cytryną

II Śniadanie: Banan

Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem, pierogi leniwe z twarogiem i sosem truskawkowym, kompot

Podwieczorek: jabłko

 

Piątek 27.10.2017

 

Śniadanie: Rogal maślany z masłem, chleb graham z sałatą i ogórkiem zielonym, mleko na ciepło

II Śniadanie: Mandarynka

Obiad: Kapuśniaczek z ziemniakami, filet rybny soute, sos szpinakowy, ziemniaki, kompot

Podwieczorek: Ciasto domowe

 

Poniedziałek 30.10.2017

 

Śniadanie: Chleb wiejski z szynką drobiową i pomidorem, chleb graham z zieloną sałatą, herbata z cytryną

II Śniadanie: Jabłko

Obiad: Zupa ogórkowa z ziemniakami, filet z kurczaka pieczony w sosie własnym, ziemniaki, surówka z marchewki z jabłkiem, kompot

Podwieczorek: Banan

 

Wtorek 31.10.2017

 

Śniadanie: Chleb słonecznikowy z żółtym serem i zieloną cebulką, chleb graham z ogórkiem zielonym, herbata z cytryną

II Śniadanie:  Kulinarne inspiracje

Obiad: Zupa koperkowa z ziemniakami i śmietaną, pyzy z mięsem, kapusta pekińska, kompot

Podwieczorek: Pomarańcza, Wafel ryżowy

 

 

Czwartek 02.11.2017

 

Śniadanie: Bułka kajzerka z masłem i serkiem kanapkowym, chleb graham z sałatą zieloną i szynką drobiową, kawa zbożowa

II Śniadanie: Pomarańcza

Obiad: Zupa jarzynowa, z makaronem cienkim, pyzy z truskawkami , masłem i cynamonem, kompot

Podwieczorek: Jabłko

 

Piątek 03.11.2017

 

Śniadanie: Bułka graham z masłem i serem żółtym, zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi, herbata z cytryną

II Śniadanie:  Mandarynka

Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem, kotlet ziemniaczany z sosem pieczarkowym, surówka z białej kapusty, kompot

Podwieczorek: Jogurt naturalny, musli

 

Poniedziałek 06.11.2017

 

Śniadanie: Chleb wiejski z szynką drobiową i sałatą zieloną, chleb graham z ogórkiem zielonym, kawa zbożowa

II Śniadanie: soczek jabłkowy

Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem, gulasz wieprzowy z warzywami i kaszą jęczmienną, kompot

Podwieczorek: Ciasto domowe, woda mineralna

 

Wtorek 07.11.2017

 

Śniadanie: Bagietka mieszana z masłem i dżemem truskawkowym (niskosłodzonym), zupa mleczna z płatkami owsianymi, herbata z cytryną

II Śniadanie: Kulinarne inspiracje – szaszłyki owocowe

Obiad: Zupa krem z fasoli, makaron pene z sosem truskawkowym i twarogiem, kompot

Podwieczorek: Pomarańcza

 

Środa 08.11.2017

 

Śniadanie: Chleb wiejski z masłem, polędwicą drobiową i ogórkiem zielonym, chleb żytni z miodem, herbata z cytryną

II Śniadanie:  Mandarynka

Obiad: Zupa brokułowa, lane ciasto, bitki wieprzowe w lekkim sosie pieczeniowym, ziemniaki, surówka z białej kapusty, kompot

Podwieczorek: Jabłko

 

Czwartek 09.11.2017

 

Śniadanie: Bułka kajzerka mieszana z masłem i żółtym serem, pasta jajeczna, herbata z cytryną

 II Śniadanie: Wafel ryżowy

Obiad: Barszcz czerwony z fasolą Jaś, kotlet ziemniaczany w sosie śmietanowym, surówka z kapusty pekińskiej, kompot

Podwieczorek: Banan

 

Piątek 10.11.2017

 

Śniadanie: Bagietka mieszana z filetem z indyka, chleb graham z pomidorem i zieloną sałatą, kawa zbożowa

II Śniadanie:  Jabłko

Obiad: Krupnik z warzywami, pierogi z serem i masłem, kompot

Podwieczorek: jogurt owocowy

 

Poniedziałek 13.11.2017

 

Śniadanie: Chleb wiejski z polędwicą i sałatą zieloną, chleb pszenny z ogórkiem i pomidorem, herbata
z cytryną

II Śniadanie: Pomarańcza

Obiad: Zupa ogórkowa z ryżem, kotlet schabowy panierowany, ziemniaki, mizeria z koperkiem, kompot

Podwieczorek: Rogal maślany z masłem i miodem, kakao

 

Wtorek 14.11.2017

 

Śniadanie: Bułka kajzerka mieszana z masłem, ogórkiem kiszonym i zieloną sałatą, chleb graham
z masłem i dżemem truskawkowym, kakao

II Śniadanie: Kulinarne inspiracje

Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem literki, ziemniaki, jajko w sosie koperkowym, sałata zielona ze śmietaną, kompot

Podwieczorek: Jabłko

 

Środa 15.11.2017

 

Śniadanie: Chleb wiejski z masłem, frankfuterka, sos czosnkowy, herbata z sokiem malinowym

II Śniadanie: Mandarynka

Obiad: Rosół z warzywami i ryżem, kasza jęczmienna, potrawka z szynki wieprzowej w warzywach, kompot  

Podwieczorek: Wafel ryżowy

 

Czwartek 16.11.2017

 

Śniadanie: Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi, bagietka mieszana z masłem i ogórkiem zielonym, herbata owocowa

II Śniadanie: Koktajl owocowy

Obiad: Kapuśniak z białej kapusty z ziemniakami, spaghetti z mięsem i sosem pomidorowym, kompot

Podwieczorek: Kisiel domowy – owocowy, pieczywo z masłem

 

Piątek 17.11.2017

 

Śniadanie: Bułka grahamka z masłem, pomidor z szczypiorkiem, pasta jajeczna, kawa zbożowa

II Śniadanie: Świeża marchew

Obiad: Zupa kalafiorowa z makaronem zacierkowym, kopytka z masłem i cynamonem, kompot

Podwieczorek: Ciasto domowe, woda mineralna

 

Poniedziałek 20.11.2017

 

Śniadanie: Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi, bagietka graham z masłem i miodem, herbata
z cytryną

II Śniadanie: Mandarynka

Obiad: Zupa warzywna z grysikiem, kasza jęczmienna, gulasz z mięsa wieprzowego, sałatka szwedzka, kompot

Podwieczorek: ½ pomarańczy

 

Wtorek 21.11.2017

 

Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem i dżemem truskawkowym niskosłodzonym, chleb graham z serkiem kanapkowym, kawa zbożowa

II Śniadanie: Kulinarne inspiracje

Obiad: Rosół z kaszą manną, kotlet drobiowy z ryżem, surówka z kapusty pekińskiej, kompot

Podwieczorek: Jabłko

 

Środa 22.11.2017

 

Śniadanie: Bułka graham z serem żółtym i suchą krakowską kminkową i pomidorem, chleb żytni razowy z sałatą, herbata z cytryną

II Śniadanie: Sok owocowy

Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem, makaron świderki z masłem i cynamonem, kompot  

Podwieczorek: Jogurt naturalny z płatkami owsianymi

 

Czwartek 23.11.2017

 

Śniadanie: Chleb wiejski z polędwicą sopocką, chleb graham z ogórkiem zielonym i sałatą zieloną, kawa zbożowa

II Śniadanie: Banan

Obiad: Barszcz ukraiński z jajkiem, ziemniaki, kotlet mielony, sos mięsny, marchew z groszkiem, kompot

Podwieczorek: Rogal maślany z masłem

 

Piątek 24.11.2017

 

Śniadanie: Bułka kajzerka mieszana z masłem, pasta z twarogu i szczypiorku, chleb żytni razowy z sałatą i szynką, kakao

II Śniadanie: Marchew utarta z jabłkiem

Obiad: Rosół z makaronem, filet rybny soute sos szpinakowy, ziemniaki, kompot

Podwieczorek: Ciasto domowe, woda mineralna

 

Poniedziałek 27.11.2017

 

Śniadanie: Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi, bagietka mieszana z masłem, herbata z cytryną

II Śniadanie: Banan

Obiad: Zupa koperkowa z ziemniakami, ryż, kurczak duszony w sosie pomidorowym, marchew gotowana, kompot

Podwieczorek: Ciasto domowe, woda mineralna

Wtorek 28.11.2017

 

Śniadanie: Chleb wiejski z pomidorem, chleb graham z jajkiem na twardo, sałata zielona i polędwica drobiowa, kawa zbożowa

II Śniadanie: Kulinarne inspiracje

Obiad: Zupa fasolowa z ziemniakami, makaron świderki z twarogiem truskawkowym i cynamonem, kompot

Podwieczorek: Mandarynka

 

Środa 29.11.2017

 

Śniadanie: Chleb wiejski z masłem, pomidorem, ogórkiem, frankfuterka, sos czosnkowy herbata z cytryną

II Śniadanie: Sok jabłkowy

Obiad: Zupa pomidorowa z literkowym makaronem, gulasz wieprzowy z kaszą jęczmienną, ogórek kiszony, kompot  

Podwieczorek: Marchew Świeża

 

Czwartek 30.11.2017

 

Śniadanie: Bułka kajzerka mieszana z masłem, polędwicą drobiową i zieloną sałatą, chleb graham z dżemem, kawa zbożowa

II Śniadanie: Jabłko

Obiad: Krem kalafiorowy z makaronem nitki, ziemniaki, potrawka z udka kurczaka, kompot

Podwieczorek: Banan

 

Piątek 01.12.2017

 

Śniadanie: Chleb wiejski z serem żółtym, pomidorem, zieloną cebulką, chleb żytni ziarnisty z masłem i rzodkiewką, kakao

II Śniadanie: Mandarynka

Obiad: Krupnik z warzywami, ryba panierowana z ziemniakami, surówka z białej kapusty, kompot

Podwieczorek: Kisiel domowy - owocowy, chrupki kukurydziane